Vad säger våra kunder?

Gift par, 45 år, har precis flyttat till Schweiz

Under hösten 2014 kontaktades vi av Jan Bo Larsen i samband med en genomgång av alla våra försäkringar (Krankenkasse, skadeförsäkring och pensioner). Min man har ett välavlönat jobb i ett internationellt företag och en bra företagspension. Jag koncentrerar min insats på ”hemmafronten“ och ser efter hus och barn. Tack vare genomgången av särskilt våra pensioner och samspelet mellan systemen Schweiz och Sverige insåg vi att jag inte har någon egen pension i Schweiz. Vi beslutade oss för att börja göra avsättningar till en familjepension där hälften av besparingarna är mina. Det visade sig vara den optimala lösningen och jag har goda utsikter till en bra pension när den dagen kommer.

Peter och Mette

Gift par 42 år, bosatta i Schweiz

2010 kontaktades vi av Jan Bo Larsen i samband med ett byte av jobb i Schweiz. Vi är bosatta i Schweiz sedan många år och trivs bra i landet. Tillsammans med Jan Bo Larsen gjorde vi en pensionsanalys och insåg att det fanns stora möjligheter till att optimera skatten genom en pelare 3a.

Morten och Pia

Man 39 år, bosatt i Schweiz

Jag kontaktade Jan Bo Larsen 2010 i samband med att löptiden för mitt realkreditlån (hypotekslån) hos ZKB gick ut. Efter ett möte då vi gick igenom mina önskemål undersökte Jan Bo Larsen lånemarknaden. Därefter fick jag ett mycket attraktivt erbjudande på ett 25-årigt hypotekslån hos Swiss Life.

I samband med undertecknandet av det nya hypotekslånet gjorde vi även en pensionsanalys. Det visade sig snart att indirekt amortering skulle ge mig stora skattemässiga fördelar. Jan Bo Larsen hjälpte mig att göra ett nytt upplägg som följde schweiziska regler och gav maximal utdelning.

Per

Gift par 60 år, bosatta i Schweiz

Vi tog kontakt med Jan Bo Larsen i samband med vår flytt till Schweiz 2009. Då vi hade bristande kunskaper om landet önskade vi ta hjälp av professionell rådgivning. Bland annat hade vi danska pensionsbesparingar som vi inte visste hur de skulle påverkas av en flytt till Schweiz. Vi fick dock snabbt svar på våra frågor av myndigheterna efter att Jan Bo Larsen hade korresponderat på tyska med det lokala skattekontoret.

Iver och Helga

Man 63 år, bosatt i Schweiz

Under ett möte med en svensk skattejurist 2008 blev jag rekommenderad att kontakta Jan Bo Larsen. Vid den tiden behövde jag hjälp då jag skulle flytta från Sverige till Schweiz. Kort därpå hade vi ett möte där jag fick en lista över vad som behövde göras. Det var bland annat ny lägenhet, uppehållstillstånd, sjukförsäkring, hemförsäkring, bilförsäkring och sparkonto.

Efter några få veckor bokade jag flyg till Schweiz för att besöka en lägenhet i kantonen Zug, göra ett besök hos myndigheterna och skriva under papper hos försäkringsbolag och banker. Ett upplägg som Jan Bo Larsen hade organiserat och som sparade tid, pengar och besvär.

Poul

Man 50 år, bosatt i Sverige

Jag mötte Jan Bo Larsen för första gången 2007 i anslutning till ett föredrag om utlandsflytt. Jan Bo Larsen var föredragshållare och gav goda tips och råd om hur det är att bo och investera utomlands. Vid den tidpunkten hade jag en semesterbostad i Spanien och dessutom behov av att hitta en internationell investeringsbank för mina sparade medel.

Efter föredraget hade jag ett samtal med Jan Bo Larsen där jag bad honom hitta en bank åt mig i Schweiz med god investeringsstrategi och rimliga avgifter. Det tog inte lång tid för honom att hitta en bra kandidat och han hjälpte mig att öppna ett bankkonto med tillhörande investeringsdepot. Jag är fortfarande kund hos banken och avkastningen har trots turbulensen de senaste åren varit god.

Lars

När du läser vidare på Alplandet.se så kom ihåg att du hittar kategorier på högra sidan.