TV i Schweiz

TV i Schweiz

I Schweiz finns det ett brett utbud av olika lokala och internationella tv-kanaler. De offentliga public service-kanalerna är SRF1 och SRF2.

I nyhets- och informationsprogrammen visas ofta fördjupande reportage om de viktigaste händelserna som angår Schweiz inom politiken, ekonomin och så vidare. Det handlar bland annat om programmen 10 vor 10 (som sänds klockan 21.50, därav namnet), Tagesschau och Schweiz Aktuel med flera. Klicka här för den senaste nyhetssändningen.

Digital-tv i Schweiz

På senare år har Schweizisk tv precis som många andra länder gått över från analoga till digitala sändningar. Anledningen till det är tv-kanalernas nya kompressionslogaritmer som tar mindre plats och ger bättre kvalitet.

2010 slutfördes omställningen till digital-tv. Den har gett nya intressanta möjligheter för sändarna men också väsentligt lägre priser för tv-tittarna.

Om du klickar här hittar du en bra översikt över de största kanalerna i Schweiz. Om du vill titta på Schweizisk tv över internet kan vi rekommendera wilmaa.com där man kan se hela 42 kanaler utan att man behöver ladda ner någon programvara, samt teleboy.ch som erbjuder 74 kanaler.

Tv och radio kostar pengar i Schweiz

Kom ihåg att det är obligatoriskt att anmäla sig till licenskontoret (Billag) i Schweiz för att betala en avgift för varje radio- och/eller tv. Det gäller i övrigt också för företag som tillhandahåller radio och tv för kunder och/eller anställda. Avgifterna kan hittas här.