Djurparken i Zürich

Djurparken i Zürich

Schweiz största djurpark finns i Zürich och har 1,8 miljoner besökare årligen samt 30 000 abonnerande medlemmar. Den täcker en yta på 15 hektar och har 3 500 djur fördelade på 340 olika djurarter. Som en jämförelse täcker Köpenhamns zoo också den en yta på 15 hektar och har 240 djurarter.

Mer plats för djuren

1992 implementerades ett nytt koncept för djurparken i Zürich. Dess yta fördubblades samtidigt som antalet djurarter förblev densamma och varje bur och inhägnad gjordes om för att ge största möjliga bekvämlighet för djuren. Istället för att göra plats för att kunna visa ytterligare djur flyttades fokus till att ge besökarna en bild av djurens naturliga levnadsmiljö i Europa, Sydamerika, Afrika och så vidare.

Masoala-regnskogen i Zürich

Sommaren 2003 öppnades en inomhusregnskog i djurparken i Zürich. Denna kallas Masoala och är Europas största av sitt slag. I regnskogen råder ett varmt och fuktigt klimat året runt och här lever olika växtarter från främst Madagaskar tillsammans med 42 olika djurarter under ett speciellt tak av aluminiumfolie. Masoala erbjuder en fantastisk möjlighet att observera tropiska djur i sin naturliga levnadsmiljö.

Klicka här för mer information.