Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/alplandet.se/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/alplandet.se/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Privatskola i Schweiz - Alplandet.se

Privatskola i Schweiz

Privatskola i Schweiz

I Schweiz finns det ett brett och differentierat utbildningsutbud av privatskolor. Dessa skolor är inte bara ett alternativ till den allmänna folkskolan utan framstår för många unga som en serös start på en målinriktad utbildning för kommande arbete.

Grundstufe och Kindergarten

I Schweiz har barn från cirka 3 års ålder möjlighet att ingå i en lärogrupp och få de första utbildningsförberedande erfarenheterna. Har barnet särskilda intressen är det även möjligt att förvärva ytterligare kunskaper genom lek.

Primarschulen

Primarschulen är en slags grundskola för barn från första till sjätte klass. I privatskolorna förekommer det skolor som använder sig av Montessori-pedagogik och många prestationshöjande inriktningar. Det ses särskilt tydligt i den dagliga undervisningen som hos vissa privatskolor genomförs på både tyska och engelska.

Oberstufen

Från sjätte till nionde klass ingår man i Oberstufe. Utformningen av denna skiljer sig från en kanton till en annan. Oberstufe kallas också ibland Realschule, Sekundarschule eller Bezirksschule. I och med avslutad utbildning i Oberstufe är den obligatoriska skolgången i Schweiz slut.

Schema i Schweiz

Alpelandet.dk visar här ett exempel på hur ett schema från en privatskola som erbjuder Primarschule och College i flera språk kan se ut. Utformningen på en skolvecka i ett College ser liknande ut under hela läsåret och innefattar till skillnad från i Danmark en längre lunchrast och även lärarledd läxläsning på eftermiddagen.

I grundskolan är det möjligt att för frivilliga att delta i en dagskola, även kallad Tagesschule. Om du vill veta mer om privatskolor i Schweiz så klicka här.