Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/alplandet.se/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/alplandet.se/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Hemförsäkring i Schweiz - Alplandet.se

Hemförsäkring i Schweiz

Hemförsäkring i Schweiz

Att välja rätt försäkring med rätt ”byggstenar“ kan vara komplicerat när man bor utomlands. Om man är ung har man normalt inte alltför värdefull egendom i form av till exempel dyra möbler. Skulle man däremot äga mera värdefulla saker är det lämpligt att försäkra dessa för brand, vattenskador, inbrott och så vidare.

Stöldförsäkring i Schweiz

I Schweiz ingår i en bastäckning utöver ovannämnda områden också täckning för ”enkel stöld“, något som kan vara praktiskt om till exempel ens resväskor och skidor stjäls när man är på semester. Som tillägg till detta finns även täckning för till exempel glas och smycken. Kom ihåg att vid fastställandet av försäkringsbeloppet använda återanskaffningsvärdet för de försäkrade föremålen och inte det verkliga värdet som i Sverige.

Ansvarsförsäkring i Schweiz

Oftast så kombineras hemförsäkringen med en ansvarsförsäkring som ger en täckning utifall att man i ett ögonblick av bristande uppmärksamhet orsakar skada på en annan person eller annan persons egendom.

Pass på var du bor!

I kantonerna Nidwalden och Waadt är hemförsäkringen obligatoriskt och ska som ett minimum täcka för brand, storm, hagel, översvämning, jordskalv och laviner (Feuer und Elementarschaden). Försäkringen tecknas här hos kantonernas egna försäkringsbolag. I kantonerna Freiburg, Glaurus och Jura är också hemförsäkring obligatoriskt och skall täcka samma ovannämnda områden, men här kan försäkringstagaren själv välja hos vilket försäkringsbolag han vill teckna försäkringen. I alla andra kantoner är hemförsäkring frivillig.

Vill du veta mera eller har du behov av rådgivning så klicka här.